Boi Boi

Boi Boi

Amsterdam Oost zit vol met exotische toko’s en hippe cafeetjes. Op de Dapperstraat zit een mooie smeltkroes van deze twee in de vorm van Boi Boi. Een sympathiek Thais tentje met graffiti op de ramen en waar hiphop deuntjes uit de speakers komen. Maar kun je er ook lekker eten? Jazeker!

De Gastroman kwam speciaal bij Boi Boi eten om de nieuwe crispy Pad Thai te proeven. De kaart wisselt namelijk continue en gerechten worden door ontwikkeld naar de wensen van de klant. Ons eerste gerechtje is daar een mooi voorbeeld van: vegetarische monkey balls. Het is een favoriet gerechtje van vaste klanten en op verzoek is er een vegetarische variant op verzonnen. Net zo lekker gekruid als de originele kippendij variant, maar dan voor iedereen.

Nog lekkerder misschien wel vinden wij de viskoekjes. Deze zijn super sappig en komen met een fijn krokantje voor wat textuur in de mond. We knabbelen er vrolijk op los, bestellen wat verschillende bieren (heel veel keuze!) en wiegen onbedoeld mee op de muziek. Voor we d’r erg in hebben staat de crispy Pad Thai voor onze neus. Het is een bedenksel van Boi Boi vertelt de eigenaar ons vol trots. De noodles zijn gefrituurd en vormen een luchtig vogelnest op het bord. Verder is de Pad Thai herkenbaar, met ei, pinda’s, knapperige taugé en een fijn hartig sausje op basis van vissaus en tamarinde.

We hebben heerlijk gegeten en besluiten de avond af te sluiten in de nabij gelegen Biertuin. Boi Boi is charmant, aangenaam en lekker. Met die ingrediënten wil je zeker weer terug. Dat gaan wij in ieder geval wel doen.

https://boiboi.nl/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *