Over de gastroman

Lang heeft hij nagedacht over bloggen in het algemeen. Hij vond het een hobby voor vrouwen. Een vrouw zonder blog is een gerecht zonder vlees. Het klopt gewoon niet. Een man met een blog is dat oké? Of is het een beetje gay? Of is dat juist oké? Maar wat moet ‘de man’ ermee? Dit zijn vragen die de Gastroman zichzelf stelde.

Hij kwam tot de conclusie dat het enige wat mannen willen lezen, een stuk is over vlees, billen of dranken. Althans, dat is waar de Gastroman zelf van houdt. Mooi opgemaakte borden, tierelantijntjes aan de wand en speciaal ingevlogen pilsener uit het mid-westen van Italië interesseren hem geen hout. Mooie stukken vlees, perfect getapte bieren en charmant glimlachende dames is wat hem gelukkig maakt en waar hij op beoordeelt. Deze man heeft jaren ervaring in de keuken van Robert K en Julius J., althans in tv-land. Zijn grootste uitgaven zijn kookspullen en verwennerijen op culinair gebied. Japanse messen, gietijzeren pannen en zijn nieuwste aanwinst ‘de slagroomspuit’ maken zijn keuken tot een oase. Het enige wat nog op zijn verlanglijst staat, naast een leren kookschort, is een wijnklimaatkast

Het liefste maakt de Gastroman vlees. Grote stukken vlees uit de Noord-Hollandse duinen, daar waar hij vroeger ravotte, met een likkie foie gras on the side. Hij komt graag in Amsterdamse bruine kroegen zoals de Pieper, Figurantenbar en de Ruk en Pluk en zijn lieveling restaurant is Piet de Leeuw. Een gerecht hoort een vleeselement te hebben en het beste broodje is een half-om.  Hij heeft ooit gesproken met Ron Blauw en daarom is Ron zijn leermeester. Er gaan veel geruchten over de beruchte smaak van de Gastroman, want ja…de Gastroman weet hoe de man lekker eten kan.

 

 

One thought on “Over de gastroman

 1. Beste redactie Gastroman,

  We zijn momenteel bezig met een leuke giveaway voor Man-Box.nl
  Man-Box heeft verschillende leuke en unieke cadeauboxen voor echte mannen!
  Zouden jullie het leuk vinden om een Man-Box naar keuze weg te geven onder jullie lezers?

  In ruil hiervoor een artikel met twee links op jullie website. Uiteraard staan jullie helemaal vrij om de te gekke box te promoten op socials.
  Wij zijn er van overtuigd dat jullie lezers goed aansluiten op onze doelgroep.
  Mochten jullie interesse hebben dan horen wij dat graag!

  Met vriendelijke groet / Kind regards,

  Zafar Jehat.
  Digital Orbis
  +31 642323028
  http://www.digitalorbis.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *