El Hermano De Kique

El Hermano De Kique

Zij: Willen jullie komen proeven bij onze manzanilla en wijnbar in de Spaarndammerstraat in Amsterdam?

Wij: Drank of eten?

Zij: Allebei.

Wij: Maar natuurlijk! We komen om het nieuwe jaar in te luiden!

De gastroman heeft niet alleen een neus voor goed eten, maar is ook goed thuis in zijn wijnen dus een nieuwe wijnbar ontdekken doet hij graag. En al helemaal als er nadruk ligt op sherry (manzanilla). Niet dat de gastroman daar veel van weet, maar juist omdat hij dat niet doet. Voor we het wisten zaten we in het knusse zaakje met drie glazen sherry voor ons op tafel en een schaaltje 24 maanden gerijpte ham (Jamon Duroc). Top start.

Bij sherry denkt de gemiddelde Nederlander al snel aan de medium-dry variant van zijn of haar oma. Dat deden wij ook, maar daar stap je al snel voorbij als je bij El Hermano komt. We leren dat sherry gemaakt wordt door toevoeging van extra gist aan de wijn om het laatste beetje suiker om te zetten in alcohol. Het resultaat: een gortdroge en versterkte wijn. Verrassend genoeg is de neus heel rijp en zoet, als ware een port.

Is dat dan ook lekker? Zeker, maar het ligt eraan waarbij je het drinkt. Ons valt het op dat de ziltige smaak van de sherry goed past bij de zoute tapas die we krijgen. Gerijpte ham, olijven, gelakte paling, het past er perfect bij. Na de tapas en sherry proeven we ook nog enkele andere gerechten, zoals de spareribs, kipspiezen en empanadas. De spareribs met sinaasappelmarinade zijn zeer smakelijk en hebben nog een fijne bite. En ook de empanadas zijn mooi van smaak en lekker krokant. De kipspiezen vielen daarbij een klein beetje weg.

We proeven nog twee wijnen en sluiten af met een zoetere sherry bij het chocoladedessert. Het valt ons op hoe relaxed het tentje is en hoe makkelijk je hier gerechtje na gerechtje kunt bestellen en je kunt laten leiden in de wijnkeuze door het personeel. Dat laatste moet je ook vooral doen, want zeker de sherry’s zou je anders misschien laten schieten en die maken El Hermano De Kique nou precies de moeite waard!

Reserveren: http://www.elhermanodekique.nl/

10 thoughts on “El Hermano De Kique

  1. Hey! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
    Your blog provided us beneficial information to work on. You have done
    a extraordinary job!

    Feel free to visit my blog post; سیستم های بایگانی ریلی (http://www.ilna.news)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *