GåRD Nordic Kitchen

GåRD Nordic Kitchen

Als je er niets te zoeken hebt kom je er niet snel, Amsterdam Zuid-oost. Maar de gastroman werkt er en is er dan ook zo’n drie dagen per week op zoek naar fijne plekken om te lunchen of avond te eten. Voor de lunch hoef je niet lang te zoeken. Toko’s, slagers, bakkers, snackbarren en afhaaltentjes zijn er namelijk in overvloed. Voor een goed diner is het echter andere koek. Daarom was de gastroman ook zeer verheugd toen hij GåRD tegenkwam om de hoek van zijn kantoor.

Eerlijk is eerlijk, als de gastroman met een vrouw uit eten gaat denkt hij niet snel aan een hotelrestaurant. En dat is wel wat GåRD is als onderdeel van het Mariott. Maar de gastroman denkt ook niet snel aan Amsterdam Zuid-oost als hij met een vrouw uit eten gaat dus had hij een collega meegenomen. En dan is het helemaal niet erg om in een strak gestileerde lobby te eten omringt door kakelende business lui uit verre landen. Het heeft zijn charme.

Mijn collega had al aangegeven nog maar net witte van rode wijn te kunnen onderscheiden, dus voor deze avond blijven we bij het bier. Het valt op dat de kaart overwegend Frans is met een aantal uitstapjes naar Scandinavië. Mijn tafelgenoot kiest de bloemkoolsoep met gekarameliseerde roosjes erin en de gastroman gaat voor ingepakt lamsgehakt met vossenbessen. We zijn beiden content. De soep is lekker romig en de roosjes geven er een mooie bite aan. Mijn lamsgehakt is goed gekruid, alhoewel de jus wat aan de zoute kant is.

Als hoofdgerecht krijgen we een eendenborst en een sirloin steak geserveerd. De eendenborst valt bij mijn collega goed in de smaak en combineert vrolijk met de champignons, artisjok en sinaasappelsaus. Van de sirloin steak is de gastroman minder onder de indruk. Al hoewel de sirloin steak de meest premium vleeskeuze op de kaart is, mist deze de malsheid, smaak en vetmarmering van bijvoorbeeld een bavette of rib-eye. De keuze voor een steak op de kaart zal vooral te maken hebben met Internationale herkenning, wat op zich begrijpelijk is, maar niet naar de smaak van de gastroman.

De karamelpudding blijkt helaas op te zijn als we het dessert gaan bestellen. Jammer, want de gastroman is dol op karamel. De alternatieve keuze is een Noorse wafel met spicy vanille ijs en siroop. De laatste wafel die de gastroman at was een hipstercombinatie met gefrituurde kip en ahornsiroop en had een diep trauma achter gelaten. Wie dat verzonnen heeft ontbeert ieder gevoel voor smaak! Als soort van traumatherapie bestelde we dus maar de Noorse wafel en we werden beloond. Dit toetje had wel balans, harmonieuze smaken en maakte ons blij.

Concluderend is GåRD is geen bijzonder restaurant, maar wel de beste keuze in een straal van 3 kilometer. Dus ga je naar IMAX, Ajax of de Ziggo Dome, dan zit hier goed voor een lekkere hap en een verse pils.

http://www.gard-nordickitchen.com/nl/amsterdam/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *