Knus borrelen bij Beis

Knus borrelen bij Beis

Verscholen achter het Surinameplein op een zonnig hoekje van de Haarlemmermeerstraat ligt het recent geopende buurtcafé Café Beis. De uitstraling van dit tentje is zo vriendelijk dat de gastroman hier snel eens wilde gaan proeven en zo geschiedde.

Wat voorheen een nietszeggend Braziliaans tentje was is nu omgetoverd tot een knus zaakje met mooie (voornamelijk Amsterdamse) bieren op tap en veel borrelhappen. De eigenaren hebben lang gezocht naar een stekje in Amsterdam en 3 maanden lopen klussen om een zaak naar eigen smaak te krijgen.  En met die smaak zit het wel goed. Gemoedelijk hip zou de gastroman het willen noemen. Niet die onpersoonlijke industriële stijl die overal oppopt om de mainstream yup naar binnen te hengelen.

Enfin, het eten. We kiezen ervoor om meerdere borrelhappen te delen en de hoofdgerechten links te laten liggen. Om te beginnen een koude ronde met pimientos de padron, burrata en venkelsalami. De porties zijn ruim en de smaken rijk. Het zijn eenvoudige gerechtjes waar nauwelijks bereiding aan te pas komt, dus goed inkopen is key. En dat doen ze. We drinken er Mannenliefde van de tap bij, een mooi droog bier vanwege het saison gist en een favoriet van de gastroman.

Voor de warme ronde kunnen we eigenlijk niet goed kiezen. Uiteindelijk gaan we voor het frietje rendang, de mini kaasfondue en de gegrilde sardientjes. De rendang mag wat kruidiger en de grilsmaak van de sardientjes is te ver op de achtergrond, maar verder zijn de gerechtjes zeer smakelijk. De garing van de rendang is wat ons betreft perfect, het vlees valt net niet uit elkaar, en de mini kaasfondue van een Frans romig kaasje is origineel.

Als afsluiter nemen we nog een affogatto. Traditioneel een bolletje vanilleijs met een espresso er overheen, maar dit keer versterkt met kahlua. We lopen in de schemer weer naar huis en weten zeker dat we hier terug komen. Voor een bordspel, een borrel en knusse gezelligheid.

www.cafebeis.nl

 

One thought on “Knus borrelen bij Beis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *