Le Debut Amsterdam

Le Debut Amsterdam

Elke week openen er nieuwe restaurants in Amsterdam. Ieder heeft een uniek concept, volgens het restaurant. Wij gingen vorige week eten bij Le Debut. Le Debut is het opleidingsrestaurant van de Hogere Hotelschool en is echt een uniek concept. De Gastromannen kunnen oprecht zeggen dat dit 1 van de leukste restaurants is waar wij afgelopen tijd hebben gegeten.

Bij Le Debut worden de studenten opgeleid. Wij worden verwelkomd door Maria. Maria is derde jaarsch aan de Hotelschool. Zij is onze gastvrouw van de avond en zij is, samen met de andere gastvrouwen/heren, te herkennen aan een blauwe das. De jongens en meisjes die ons bedienen zijn te herkennen aan de rode das. De jongen de ons bedient heet Mozes. En nee wij zijn niet beland in een Christelijke musical

De studenten worden dus opgeleid. Niet alleen achter de schermen, maar ook aan de tafel. Zo vraagt Mozes of wij extra brood willen. Dit willen wij niet, dus Mozes loopt weg. Wat wij mooi vonden is dat Mozes aan tafel wordt gecorrigeerd door de derde jaarsch Maria. Als de heren geen brood meer willen, dan neem je het broodbord ook mee.

Laten we weer teruggaan waarom wij een goede avond hebben gehad. Het eten was zeer goed. We beginnen met een mooie Cremant bij de coquille amuse. Wij kozen voor een drie gangen met een extra steak tartare. De steak tartare wordt aan de tafel gemaakt en gewoon hoe het hoort. Daarnaast aten wij een risotto met kokkels en langoustine. Deze had iets romiger gemogen, maar smaakt heerlijk vers. En de winnaar van de voorgerechten en absolute aanrader is de Pulpo. Deze is zeer mooi zacht en extreem smaakvol.

Als hoofdgerecht kiezen we voor de duif en zeebaars. De zeebaars is ietwat vlak. Hij komt met een bloemkool en radijs, maar is net als de andere zeedieren goed vers. De duif is heerlijk en dat komt mede door de voortreffelijke jus.

Als toetje nemen wij uiteraard kaas. De keuze die wij maakten was zeer goed, aldus Mozes. Altijd leuk als de Profeet je complimenteert. Morbier, Epoisse, zachte schapenkaas en Limburgse schapenkaas. Ook nemen wij mango sorbet gecombineerd met de Franse dessertwijn Muskat.

Wij hebben wij een fantastische avond gehad. Het formele karakter wat dat studenten wordt geleerd, vervalt bij de informele leermomenten aan tafel. Le Debut is een ideaal restaurant om een keer te eten met de dame of ouders en is onbetwist 1 van de leukste restaurants van Amsterdam. Oh ja en je betaalt maar 30 euro voor 3 gangen en 46 met wijn erbij.

Le Debut
Jan Evertsenstraat 171 (redelijk ver)
1057 BW Amsterdam

One thought on “Le Debut Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *