Schnitzel & Weizen

Schnitzel & Weizen

Nu de herfst gearriveerd is in Nederland, en met Oktoberfest voor de deur, ging Gastroman op zoek naar gepast eten en drinken. Naast brouwerij ‘t IJ, schitterend gelegen aan het water, ligt sinds een paar maanden gelukkig Schnitzel & Weizen (S&W). We gingen een kijkje nemen.

Allereerst, wat een unieke plek! We kunnen ons voorstellen dat het met lekker weer helemaal vol zit buiten op het terras. Van binnen was duidelijk te zien dat S&W geen Oostenrijkse skihut wil zijn, vooral door de verlichte tarwe langs de muur die een hele andere sfeer neerzet. Wel is er een Oostenrijkse touch, met ski’s op weg naar de wc, een dikke boomstronk om spijkers te hameren, en lange biertafels met vlaggetjes, ideaal voor groepen. Maar ook zijn er tafeltjes voor twee of vier personen, we kiezen er eentje van uit.

Om meteen alles te kunnen proeven bestellen we de proeverij, bestaande uit de kalfsschnitzel, classic flammkuchen en curryworst. Erg smakelijk! De schnitzel is mals en het jasje is heerlijk gekruid. De flammkuchen is ook mer dan prima. Mooi dun en krokant. De Curryworst van Brandt & Levie is lekker, maar vooral de zelfgemaakte saus blinkt uit. We hebben om het recept gevraagd. De patat is mooi krokant van buiten, zacht van binnen, en niet te vet. De mayo is ook duidelijk huisgemaakt. Absoluut een pluspunt.

Als S&W ergens nog kan verbeteren dan is dat wat ons betreft met name aan de kant van de dranken. Ze hebben wel degelijk veel bieren, zowel Oostenrijkse en Nederlandse weizen als het smakelijke alternatief Gin Weizen van Gebrouwen door Vrouwen. Een meer bijzondere weizen of een kleine proeverij zou op de kaart niet misstaan.

Het toetje moeten we door gevulde buiken overslaan. Helaas, want de kaiserschmarrn staan zeker op de kaart en vinden we normaliter niet te versmaden. In plaats daarvan nemen we nog een laatste biertje en genieten van de relatieve rust. In een paar weken is het wel anders, als we hier zeker weer te vinden zijn voor Oktoberfest.

Data Oktoberfesten: 15 september; 22 september; 29 september; 6 oktober; 13 oktober. Een tafel claimen doe je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *