Texel Culinair

Texel Culinair

Volgend weekend ( 11 t/m 13 september ) vindt het culinaire spektakel Texel Culinair plaats. Een paar maanden geleden zijn de Gastromannen naar Texel geweest om daar een aantal gerechten voor te proeven. Zoals wij eerder hadden vermeld waren wij zeer te spreken over de gerechten.

De Gastromannen zullen volgend weekend naar het eiland afreizen voor een nieuwe culinaire tocht. Vrijdag gaan wij eten bij Jef. Jef schijnt wel iets te kunnen in de keuken. Vrijdagnacht een paar pintjes in de Koog en wellicht een danspasje en zaterdag zullen wij de gehele dag naar Texel Culinair gaan.

Even weer een korte update waarom wij zo’n fan zijn Texel culinair. Wij zijn liefhebber van het concept Kwekertje. Het Kwekertje is een terugkerende amuse op Texel Culinair. Elke horecagelegenheid die meedoet aan dit event maakt een Kwekertje. Het Kwekertje bestaat altijd uit een Texels product en iedereen mag hier zijn eigen invulling aan geven. Vorig jaar was het zeewier, het jaar er voor geschoten wilde gans en dit jaar is het product Weiderund. Het Kwekertje kost overal 2 euro en het lekkerste Kwekertje wint een prijs. Tevens worden er meer prijzen vergeven voor beste kroeghap en culinair hoogstaande hap.

Wij hebben er zin in!

Texel Culinair vindt plaats op 11 – 12 – 13 september en meer informatie is te vinden op hun website http://www.texelculinair.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *