Gastro’s favo’s: bier in Amsterdam

Continu speurt Gastroman de Amsterdamse straten af naar de beste cafés waar je bier kunt drinken. Speciaalbieren, tapbieren, bieren op fles, het maakt ons niet uit, zolang ze maar lekker zijn en de sfeer goed is. Hieronder houden wij een lijst bij van onze favorieten tenten, gebaseerd op de sfeer in het café, het aanbod aan goddelijke bieren en de geheel subjectieve, maar o zo belangrijke, gastrofactor.

 1. In de Wildeman. Verscholen op de Nieuwezijds Kolk zit deze mooie oude bruine kroeg. Alles ademt bier, en daar worden wij heel vrolijk van.
 2. Proeflokaal Arendsnest. In tegenstelling tot in de meeste biercafés vind je hier alleen bieren van Nederlandse bodem. Het mooie interieur en uitzicht over de gracht maakt het af.
 3. Craft & Draft. Met 40 wisseltappen ben je bij de Craft & Draft wel even bezig met je verticaaltje. Wat deze tent extra mooi maakt is dat je tapbier mee kunt nemen per liter, voor in het Vondelpark bijvoorbeeld.
 4. Café Pieper. Bij Pieper kom je niet voor de speciaalbieren, maar ze tappen wel een perfect fluitje Heineken. Gehaktballetje erbij en niks meer aan doen.
 5. Café de Tuin. Heerlijk café in hartje Jordaan. Altijd wisselende bieren op tap en op fles. Perfect startpunt voor een avondje kroeghoppen.
 6. Gollem Overtoom. Met name het aanbod Belgische bieren is hier fantastisch. En ze hebben ook lekkere borrelplanken die zo als avondmaal door kunnen gaan.
 7. Café Brandon. Ook hier hoef je niet te komen voor speciaalbieren, maar de bierbeleving is er niet minder om. Heerlijk oudbruin van binnen en buiten het late zonnetje met de Westertoren op de achtergrond.
 8. Café Lennep. Lennep heeft meerdere speciaalbieren op tap en ook nog een paar op fles. Maar bij Lennep kom je toch vooral om aan het water te genieten van verdwaalde toeristen en kano’s.
 9. Café Schiller. Verborgen tussen alles wat fout is op het Rembrandtplein zit dit prachtige café. Schiller voert je terug in de tijd. Toen pils nog pils was en bier gewoon bier.
 10. Café Langereis. Om de hoek van het Rembrandtplein aan de Amstel zit dit heerlijk zondagmiddag café. Spelletjes op de piano en een taart op de bar. Topper.
 11. Café Ruk & Pluk. Het meest brandveilige café van Amsterdam! Ideale plek voor sarcastische grappen met een perfect fluitje in de hand.
 12. Café de Zotte. Mooi Belgisch bierencafé om de hoek van het Leidseplein. Meestal wel stampvol, maar dat is soms ook wel gezellig.
 13. ‘t Smalle. Prachtige bruine kroeg in de Jordaan. Ook goed in wijnen en jenever.
 14. Café Sound Garden. Ruige tent met een verborgen terras aan de achterkant. Hier drink je de beste Weihenstephaner van Amsterdam. Gegarandeerd.
 15. Figuranten bar. Lullig klein kroegje in de Helmersbuurt. En dat maakt het juist zo schitterend. En één van de weinige kroegen met 1664 op tap. Doet ons denken aan vakantie in Frankrijk.
 16. Café Thijssen
 17. Café Kuijper
 18. Festina Lente
 19. Café Brecht
 20. Café de Spuyt

Onze lijst wordt steeds langer! Stay tuned!