Bloody Mary Brisket

Dit is een ongekende knaller voor liefhebbers van Bloody Mary’s en stoofvlees. It just makes sense.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1kg runderborst (brisket)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 rode uien
  • half bosje rozemarijn
  • 4 laurierblaadjes

Voor de Bloody Mary mix

  • 1 citroen, uitgeperst
  • 700-800gr passata
  • 2 el worcestersaus
  • paar druppels tabasco
  • 3 el wodka
  • 1 el suiker

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 130 graden. Zet een braadpan met een scheutje olie op hoog vuur.
  2. Kruid de runderborst met peper en zout en braad het in 10 minuten rondom bruin in de pan.
  3. Snijd de bleekselderij en ui in grove stukken bak ze 5-10 minuten mee.
  4. Giet de Bloody Mary mix in de pan. Voeg water toe tot het vlees onder staat. Doe de rozemarijn en laurier erbij met een snuf peper en zout.
  5. Zet de pan met de deksel erop 6 uur in de oven. Als het vlees met twee vorken uit elkaar getrokken kan worden is het klaar.
  6. Serveer met puree en frisse sla.