De Amsterdam Mule: een cocktail om trots op te zijn

We hebben er een tijdje over gedaan, maar eindelijk is de huiscocktail van Gastroman (en straks van menig bar en café) een feit! Het is de perfecte smeltkroes tussen bitterzoet en friszuur. Traditie en vernieuwing. Zomer en winter. Eigenlijk alles waar Gastroman zelf ook voor staat.

De inspiratie voor deze magnifieke cocktail vonden wij in Moskou en vervolgens ging het balletje snel rollen naar Amsterdam. In de afgelopen zomer hebben we meerdere feestjes gebruikt om de samenstelling te perfectioneren met als resultaat een cocktail waar geen man of vrouw nee tegen zegt. Tast toe.

Benodigdheden voor één Amsterdam Mule

  • 1/4 deel jonge (of neutrale) jenever
  • 3/4 deel ginger beer (bv. Gosling’s of Old Jamaica)
  • een halve limoen
  • munt
  • ijsklontjes
  • een lege afgewassen pot (bv. Kesbeke augurkenpot) om de cocktail in te serveren
  1. Vul de pot (of een glas) tot de helft met ijsklontjes. Voeg de jenever en het ginger beer toe en roer goed.
  2. Knijp de halve limoen uit boven het glas en gooi de uitgeknepen limoen erbij.
  3. Roer nog eenmaal goed en garneer met een paar blaadjes munt.