Beste rendang ter wereld

We kregen de vraag welke klassiekers iedere gastroman zou moeten kunnen maken. Ik antwoordde met ‘s werelds beste gerecht: rendang! Als we CNN moeten geloven dan. Dit is een snelle versie waarvoor je niet alle kruiden in huis hoeft te halen die in de boemboe zitten. Investeer wel even in een wandeling naar de toko voor goede boemboe, anders wordt het alsnog niks.

Ingrediënten voor 4 personen

– Goede boemboe van de toko, 1 grote eetlepel pp
– Pakje romige kokosmelk (niet die light troep die vooral uit water bestaat)
– Citroengras stengel (toko)
– 5 Kafir lime bladeren (toko)
– 600gr sukade, grof gesneden met peper en zout
– Ui, gesnipperd

Bereiding

  1. Vlees in wat olie op hoog vuur kort aanbraden in een stoofpan met de ui.
  2. Boemboe toevoegen en kort meebakken.
  3. Kokosmelk toevoegen en eventueel een klein beetje water zodat het vlees net onder staat. Citroengas breken en samen met de kafir lime bladeren toevoegen.
  4. 3-4 uur stoven op laag pitje of liever nog in de oven op 125gr. Als het vlees net niet uit elkaar valt is de garing wat ons betreft perfect.
  5. Op smaak brengen met peper en zout.
  6. Serveer met pandan rijst en pittige boontjes.